Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Grafisk formgivare/tekniker

Längd

2 år

Poäng

410

Platser

35

Entry place

Sunne

Praktik

24 veckor

Finansiering

Avgiftsfri / CSN

Behörighet

Grundl.

Ansökan

Stänger 20 maj

Vad innebär sen ansökan?

Extra chans för dig som missade att ansöka i tid!

När vi har granskat ansökningarna som kommit in under ordinarie ansökningsperiod kan det finnas enstaka utbildningsplatser kvar. Då öppnar vi upp för sen anmälan och behandlar dessa i mån av plats. Sen anmälan stänger allteftersom utbildningsplatserna är fyllda, så vänta inte för länge med att söka för chans att bli antagen. Om din sena anmälan blir aktuell för antagning kontaktar vi dig. Fram till utbildningens start kan förändringar ske i antagningslistan, eftersom en del väljer att tacka nej till sin plats. Det innebär att ditt eventuella antagningsbesked kan dröja, ibland kort inpå studiestart.


Om utbildningen 

Grafisk formgivare/tekniker är en tvåårig YH-utbildning på Brobygrafiska designskola i Sunne, Värmland. Utbildningen går på heltid, är avgiftsfri och CSN-berättigad. I studierna ingår 24 veckors LIA-praktik (Lärande i arbete) som vanligtvis sker under två tillfällen. 

Utbildningen är utmärkt för dig som är intresserad av formgivning och vill lära dig det senaste inom grafisk mjukvara. Under de här två åren är fokuset på att både kunna skapa och producera de skapade idéerna.

Förutom goda kunskaper i grafisk design som teknik på hög nivå, bidrar Brobygrafiska med en stimulerande studiemiljö där du utmanas och utvecklas. 

Gillar du grafisk formgivning av olika slag, vill ha kunskaper om det tekniska som ligger bakom designen och arbeta med olika typer av medier? Då ska du söka till den här utbildningen! 

Träffa Noah som pluggar Grafisk formgivare/tekniker här

Kurser

Efter utbildningen kan du rikta in dig mot jobb som:

Jenny Gadh Grafisk formgivare/tekniker


”Det är en kreativ miljö där man får mycket kunskap inför det kommande yrkeslivet.”

Vad innehåller utbildningen? 

Under utbildningen för att bli grafisk formgivare/tekniker får du lära dig om designkoncept och kunna säkerställa produktionen av upplevelser både digitalt och i print. När det kommer till kommunikation krävs det i dag allt mer av företag och organisationer; den här utbildningen reflekterar vår moderna värld och de utmaningar som finns.  

Kurserna du läser sträcker sig från grunderna i grafisk design, foto, film, animation, retusch och prepress till varumärkesstrategi och kommunikation. Som färdig grafisk formgivare/tekniker är din styrka att du har mångsidiga kunskaper och senare kan fördjupa dig ytterligare. Även om du väljer att specialisera dig är det en fördel att ha en förståelse för hela processen, från idé till slutresultat. 

 

Under utbildningen i grafisk formgivning lär du dig:  

 

Vilka jobb kan en grafisk formgivare/tekniker ha? 

Som utbildad grafisk formgivare/tekniker har du en bred grund som ger dig ett flertal spännande möjligheter, beroende på vad du är intresserad av efter din utbildning. Du kan välja att jobba brett eller mer specifikt inom något av allt du lärt dig. 

Det finns en rad yrken du kan välja bland. Tidigare studerande på Brobygrafiska jobbar bland annat som designers på byråer där de gör allt från tidningsproduktion till framtagning av grafiska identiteter. Andra yrken som är populära att söka sig till är AD-assistent, retuschör, originalare och reprotekniker.  

Exempel på arbetsplatser är produktionsbyråer, designbyråer, reklambyråer eller reproföretag. 

 

Efter utbildningen kan du rikta in dig mot jobb som: 

 

Vad behöver jag för att ansöka?

Antagningskravet för våra utbildningar är grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Som ett led i antagningsprocessen använder vi oss av ett särskilt prov.

Kan jag göra en sen anmälan till utbildningen Grafisk formgivare/tekniker?

Om du inte hann skicka in din ansökan i tid innan sista ansökningsdag går det bra att du lämnar in en sen anmälan. 

Du kan göra en sen anmälan till alla våra YH-utbildningar. Både till de som går på Brobygrafiska på plats i Sunne samt de som går på distans. 

De sena anmälningar behandlas i mån av plats och i den ordning de kommit in till oss. Vi kan inte garantera att du blir antagen till någon av utbildningarna. Men eftersom utbildningarna får avhopp finns det ändå en möjlighet att bli antagen, även om du lämnat in en sen anmälan.

Sena anmälningar lämnas, precis som vanliga ansökningar, in via sajten YH-antagning. Det är även där du får ditt antagningsbesked så snart vi hunnit behandla din ansökan.

Hur är det att studera på Brobygrafiska?

Brobygrafiska är en liten designskola som håller hög kvalité och erbjuder de senaste verktygen inom grafisk formgivning och teknik. Skolan är särskilt omtyckt för sin inbjudande och inspirerande miljö. 

Under utbildningen får du möta drivna lärare med spetskompetens från branschen, som gärna delar med sig av sina kunskaper och år av erfarenheter.

Att studera grafisk formgivning på Brobygrafiska är intensivt, utmanande, lärorikt och inte minst kul!

9 av 10 får jobb efter sin yrkeshögskoleexamen.

Var kan jag bo under studierna?

Det kommunala bostadsbolaget Sunne Fastighets AB har studentboenden med närhet till Brobygrafiska, centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Vi administrerar inte boendet utan det gör Sunne Fastighets AB

LIA – Lärande i arbete

Vad är LIA och vad innebär det, kan man ha sin LIA utomlands? Svaren på det hittar du nedan.

Vad är LIA?

LIA innebär lärande i arbete och sker under två tillfällen under utbildningen. Syftet med LIA är att man ska få lära sig i en verklig miljö. På en arbetsplats får studenterna möjlighet att vidareutveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser.

Kan man ha sin LIA utomlands?

Ja, man kan genomföra sin LIA utomlands.

Så här säger Anna om Grafisk formgivare/tekniker

Jag har fler funderingar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. 

Att studera på Brobygrafiska

Jag vill se mer!