Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Brobygrafiska

Välkommen till vår digitala öppet hus-sida! På den här sidan har vi samlat information om Brobygrafiska. Läs mer om våra utbildningar, se studerandeintervjuer, bilder på våra lokaler och teknik samt mer info om studerandebostäder och Sunne.

Brobygrafiska ligger i Sunne i hjärtat av Värmland, 283 km från Göteborg och 365 km från Stockholm. Det kan tyckas märkligt att det finns en designskola här som är ett grafiskt centrum för både utbildningar och företag. Hur kom det sig att Brobygrafiska hamnade just här? År 2022 fyllde vi 30 år- läs mer om vår historia här. 

När vi tittar tillbaka i historien är det inte alls underligt att Sunne blev sätet för Brobygrafiska. Ända sedan 1930-talet har den grafiska branschen varit verksam här och från början handlade det främst om flexografi.

 

Öppet hus

Vi kommer i år ha två öppet hus – den här sidan där du samlat hittar vårt digitala – alltid öppna – öppet hus – samt ett öppet hus på plats på Brobygrafiska den 10 april. Mer information hittar du här Öppet hus den 10 april 2024 – Brobygrafiska

Digitalt öppet hus – alltid öppet – scrolla nedåt!

Våra grundutbildningar

Brobygrafiska kommer hösten 2024 startar fyra grundutbildningar. Läs mer om vår utbildningar via länkarna nedan.

– Grafisk formgivare/tekniker
– Digital designer
– Förpackningsdesigner
Traditionellt grafiskt hantverk – Brobygrafiska

Träffa våra studerande

Elon – Förpackningsdesigner

 

Marielle – Digital designer

 

Anna – Grafisk formgivare/tekniker

Våra lokaler

Brobygrafiska ligger på Svetsarevägen 3 i Sunne, Värmland. Här hittar du en kreativ miljö med en av nordens mest välutrustade teknikparker inom utbildning.

 

 

Teknik

Nedan visas ett urval av tekniken som finns att utnyttja som studerande på Brobygrafiska. Vi har bland annat ett skärbord (Kongsberg x22), UV-skrivare (Canon Arizona 1360 gt), en tryckhall och inte minst en fullt utrustad fotostudio. Tekniken som vi besitter på Brobygrafiska är unik, och vi är helt ensamma att kunna erbjuda detta på en sådan komprimerad yta. Här får ni chansen att testa och utveckla era förmågor i en fysiskt miljö.

Alumner

 

Man blir otroligt bred i sin kunskap och blir således väldigt nyttig för företag. I kombination med gedigna praktikperioder får du en överblick och ärlig syn på hur det faktiskt är ute i det stundande arbetslivet.”
– Robert Hammarstedt

Studentbostäder

 

När du blir antagen till Brobygrafiska finns det möjlighet för dig att ansöka om en studerandebostad via Sunne Fastighet. Dessa är beläget med cirka 10min gångavstånd till skolan och cirka 15min till centrum. Det finns både eget boende och delat boende.

Mer information om studentbostäder hittar du här.

Vi administrerar inte boendet utan det gör Sunne Fastighets AB. Du kan ansöka om boende så snart du mottagit ditt antagningsbesked. Bilden visar några av de studentbostäder som Sunne Fastigheter erbjuder.

Vill du se mer om studerandebostäderna, kolla in vår highlight Livet på Brobygrafiska på vår Instagram.

 

Sunne

Sunne är en ort i centrala Värmland. Här finns ett rikt kulturliv nära till naturen.

Några kända turistmål är bland annat Mårbacka, Rottneros park, Selma Spa, Västanå teater, Ski Sunne m.fl

Mer information om Sunne hittar du HÄR.

Vi snackar design

Vill du veta mer om den grafiska branschen? I vår nystartade podd Vi snackar design sätter vi oss djupare in i yrkesroller, diskuterar framtidsutsikter och våra gäster ger sina bästa tips.

Nedan hittar du våra två första avsnitt, Vad gör en grafisk formgivare/tekniker, Vad gör en digital designer.