Förpackningsdesigner

Längd

2 år

Poäng

400

Platser

30

Entry place

Sunne

Praktik

24 veckor

Finansiering

Avgiftsfri

Behörighet

Grundl.

Ansökan

Stängd

Om utbildningen 

Startar hösten 2022

Förpackningsdesigner är en tvåårig YH-utbildning på Brobygrafiska designskola i Sunne, Värmland. Utbildningen börjar 30 augusti 2021, går på heltid, är avgiftsfri och CSN-berättigad. I studierna ingår 24 veckors LIA-praktik (Lärande i arbete) som vanligtvis sker under två tillfällen.  

Utbildningen tar dig hela vägen från idéskiss till färdig förpackning. Som studerande på Brobygrafiska utvecklar du ditt grafiska språk och din kreativitet samtidigt som du lär dig att kombinera det med de riktlinjer som finns.  

Vi går igenom kommunikation, grafisk formgivning, design, funktion och konstruktion. Resultatet är en stabil bas som kan ta dig till arbetsplatser runt om i Sverige såväl som utomlands. 

 

Har du en förkärlek för grafisk design, går igång på att lösa problem och gillar att tänka utanför de typiska ramarna? Då är det här utbildningen för dig!

 

Kurser

Efter utbildningen kan du rikta in dig mot jobb som:

Albin Brunasso Thorén Förpackningsdesginer

“Det är otroligt kul! Lärarna är otroligt kunniga och hjälpsamma, samt att miljön och attityden på skolan är underbar, alla är alltid glada och trevliga!”

Vad innehåller utbildningen? 

Under utbildningen för att bli förpackningsdesigner, eller förpackningsutvecklare som är en annan term, lär du dig allt du behöver veta för att designa och konstruera förpackningar. Kurserna i den här utbildningen innefattar inte bara grunderna i förpackningsdesign och konstruktion, utan också prepress och produktionsteknik. 

Förpackningsdesign handlar om att skapa rätt känsla för produkten. Du gör det utifrån hållbarhet och ekonomi med hjälp av grafisk design, olika förpackningsmaterial och konstruktionslösningar. 

 

Under utbildningen i förpackningsdesign lär du dig:  

 

Vilka jobb kan en förpackningsdesigner ha? 

Förpackningsdesign handlar om mer än att skapa något som är fint att se på. En förpackning ska vara funktionell, spegla varumärke och värderingar, locka målgruppen, ta hänsyn till ett hållbarhetsperspektiv och hållas inom ramarna för vad budget, produktion och logistik tillåter.  

Som förpackningsdesigner kan du arbeta inom olika yrkesroller och det är en växande bransch som erbjuder många möjligheter. Exempel på arbetsplatser är design– och reklambyråer, konstruktionsföretag, materialtillverkare eller hos varumärkesägare. 

 

Efter utbildningen kan du rikta in dig mot jobb som: 

Vad behöver jag för att ansöka?

Antagningskravet för våra utbildningar är grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Som ett led i antagningsprocessen använder vi oss av särskilt prov.

Kan jag göra en sen anmälan till utbildningen Förpackningsdesigner?

Om du inte hann skicka in din ansökan i tid innan sista ansökningsdag går det bra att du lämnar in en sen anmälan. 

Du kan göra en sen anmälan till alla våra YH-utbildningar. Både de som går på Brobygrafiska på plats i Sunne och de som går på distans. 

De sena anmälningar behandlas i mån av plats och i den ordning de kommit in till oss. Vi kan inte garantera att du blir antagen till någon av utbildningarna. Men eftersom utbildningarna får avhopp finns ändå en möjlighet att bli antagen, även om du lämnat in en sen anmälan.

Sena anmälningar lämnas, precis som vanliga ansökningar, in via sajten YH-antagning. Det är även där du får ditt antagningsbesked så snart vi hunnit behandla din ansökan.

Hur är det att studera på Brobygrafiska?

Brobygrafiska är en liten designskola som håller hög kvalité och erbjuder de senaste tekniska lösningarna inom förpackningsbranschen. Skolan är särskilt omtyckt för sin inbjudande och inspirerande miljö. 

Under utbildningen får du träffa personal och föreläsare med stor yrkeskunskap, driv och kompetens som gärna delar med sig av sina kunskaper och insikter om såväl branschen som yrket. 

Att studera design på Brobygrafiska är intensivt, utmanande, lärorikt och inte minst kul!

9 av 10 får jobb efter sin yrkeshögskoleexamen.

Var kan jag bo under studierna?

Det kommunala bostadsbolaget Sunne Fastighets AB har studentboenden med närhet till Brobygrafiska, centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Vi administrerar inte boendet utan det gör Sunne Fastighets AB. Du kan ansöka om boende så snart du mottagit ditt antagningsbesked.

Jag har fler funderingar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. 

Har du frågor?

Elin Jonsson, 0565-179 05

Att studera på Brobygrafiska

Jag vill se mer!