Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Digital Designer

Längd

2 år

Poäng

410

Platser

35

Entry place

Sunne

Praktik

24 veckor

Finansiering

Avgiftsfri / CSN

Behörighet

Grundl.

Ansökan

Stänger 20 maj

Vad innebär sen ansökan?

Extra chans för dig som missade att ansöka i tid!

När vi har granskat ansökningarna som kommit in under ordinarie ansökningsperiod kan det finnas enstaka utbildningsplatser kvar. Då öppnar vi upp för sen anmälan och behandlar dessa i mån av plats. Sen anmälan stänger allteftersom utbildningsplatserna är fyllda, så vänta inte för länge med att söka för chans att bli antagen. Om din sena anmälan blir aktuell för antagning kontaktar vi dig. Fram till utbildningens start kan förändringar ske i antagningslistan, eftersom en del väljer att tacka nej till sin plats. Det innebär att ditt eventuella antagningsbesked kan dröja, ibland kort inpå studiestart.


Om utbildningen 

Digital designer är en tvåårig YH-utbildning på Brobygrafiska designskola i Sunne, Värmland. Utbildningen börjar 26 augusti 2024, går på heltid, är avgiftsfri och CSN-berättigad.

Ett yrke som digital designer är ett passande val för dig som gillar kombinationen av design och funktion. Vill jobba med både det visuella och tekniska och samtidigt vara med i hela processen från idé till utformande. Under utbildningen lär du dig allt om innovativ design för digitala medier. 

Utöver färdigheter inom digital design erbjuder vi på Brobygrafiska en miljö som inspirerar och utmanar, där du får chans att utvecklas inom ditt område. 

Känner du extra starkt för snygg kommunikation med användaren i fokus och vill lära dig både grafisk design och grunderna i programmering? Då är det här är utbildningen för dig!

 Träffa Fim som studerar Digital designer

Kurser

Efter utbildningen kan du rikta in dig mot jobb som:

Elias Vendel Digital designer

”Jag har lärt mig så otroligt mycket på den korta tid jag har varit här, både rent tekniskt men även i den kreativa processen. Lärarna är verkligen engagerade och lektionerna är alltid roliga.”

Vad innehåller utbildningen? 

Det som kännetecknar en digital designer är förmågan att kunna förmedla ett budskap på önskat sätt till rätt slags mottagare. Det ska ofta inte bara se bra ut och följa de grafiska riktlinjer som finns, utan också fungera och vara användarvänligt. 

Visuell kommunikation är ett begrepp som beskriver allt som ett företag eller en organisation kommunicerar utåt och hur det ser ut eller presenteras för att reflektera värderingar och varumärke. Det kan handla om alltifrån hur webbplats och reklamkampanjer ser ut, till vad som publiceras i sociala medier och nyhetsbrev. Det kan också ta sig uttryck i exempelvis foto, film, illustration eller animation.  

 

Under utbildningen till digital designer lär du dig:   

– Skapa design för digitala medier, där gränssnittsdesign, Frontend utveckling, foto och film är viktiga delar.
– Identifiera och lösa komplexa problem med hjälp av interaktiva tjänster och effektiv kommunikation.
– Att strategiskt kommunicera varumärken med hjälp av storytelling.
– Exempel på programvaror är Figma, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe After Effects och Adobe Premiere Pro.
– I kursen webbutveckling lär ni er t ex HTML, CSS och JavaScript. 

 

Vilka jobb kan en digital designer ha? 

Vad som tidigare kunde vara vitt skilda yrken kräver i dag en övergripande kompetensDet är också viktigt att lära sig förstå  användaren för att kunna designa och skapa en produkt. 

Under utbildningen för att bli digital designer skaffar du dig mångfacetterade kunskaper inom digital design, visualisering och tekniken som ligger bakom detta – något som i dag efterfrågas av både reklam- och designbyråer samt företags inhouseavdelningar. 

 

Efter utbildningen kan du rikta in dig mot jobb som: 

Vad behöver jag för att ansöka?

Antagningskravet för våra utbildningar är grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Som ett led i antagningsprocessen använder vi oss av ett särskilt prov.

Kan jag göra en sen anmälan till utbildningen Digital desinger?

Om du inte hann skicka in din ansökan i tid innan sista ansökningsdag går det bra att du lämnar in en sen anmälan. 

Du kan göra en sen anmälan till alla våra YH-utbildningar. Både till de som går på Brobygrafiska på plats i Sunne samt de som går på distans. 

De sena anmälningar behandlas i mån av plats och i den ordning de kommit in till oss. Vi kan inte garantera att du blir antagen till någon av utbildningarna. Men eftersom utbildningarna får avhopp finns det ändå en möjlighet att bli antagen, även om du lämnat in en sen anmälan.

Sena anmälningar lämnas, precis som vanliga ansökningar, in via sajten YH-antagning. Det är även där du får ditt antagningsbesked så snart vi hunnit behandla din ansökan.

Hur är det att studera på Brobygrafiska?

Brobygrafiska är en liten designskola som håller hög kvalité och erbjuder de senaste tekniska lösningarna. Skolan är särskilt omtyckt för sin inbjudande och inspirerande miljö. 

Under utbildningen handleds du av engagerade lärare med spetskompetens från branschen, som gärna delar med sig av sina kunskaper och värdefulla erfarenheter.

Att studera till digital designer på Brobygrafiska är intensivt, utmanande, lärorikt och inte minst kul!

9 av 10 får jobb efter sin yrkeshögskoleexamen.

Var kan jag bo under studierna?

Det kommunala bostadsbolaget Sunne Fastighets AB har studentboenden med närhet till Brobygrafiska, centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Vi administrerar inte boendet; det gör Sunne Fastighets AB

LIA – Lärande i arbete

Vad är LIA och vad innebär det, kan man ha sin LIA utomlands? Svaren på det hittar du nedan.

Vad är LIA?

LIA innebär lärande i arbete och sker under två tillfällen under utbildningen. Syftet med LIA är att man ska få lära sig i en verklig miljö. På en arbetsplats får studenterna möjlighet att vidareutveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser.

Kan man ha sin LIA utomlands?

Ja, man kan genomföra sin LIA utomlands.

Så här säger Marielle om Digital designer

Jag har fler funderingar 

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. 

Att studera på Brobygrafiska

Jag vill se mer!