Från den 1 mars har du möjlighet att söka till våra utbildningar!

Front-End och tillgänglighet

Längd

20 veckor

Poäng

50

Platser

20

Entry place

Distans

Praktik

Nej

Finansiering

Avgiftsfri / CSN

Behörighet

Eftergymnasial utbild. inom området

Ansökan

Stängd
Denna vidareutbildning har i nuläget ingen planerad start. Beslut tas i maj 2024 om och när kursen genomförs igen. Anmäl gärna intresse ovan så skickar vi information till dig när det blir aktuellt.
Jobbar du med formgivning, design, marknadsföring, kommunikation eller är tekniskt kunnig och vill lära dig mer om front-end? Då är det här utbildningen för dig. Du får kunskaper inom front-end för att bygga väl fungerande och tillgängliga webbplatser för olika syften.

Kurser

På Brobygrafiska samarbetar vi med flera aktörer i branschen och våra utbildningar styrs av en ledningsgrupp där minst 50 % av representanterna kommer ifrån näringslivet. Som student får du chansen att jobba med både verkliga och fiktiva uppdrag.  

Se exempel på tidigare studenters case. 

Om utbildningen 

Front-end är en 5 månader lång vidareutbildning som går på distans via yrkeshögskolan Brobygrafiska. Utbildningen börjar i slutet av november 2023, är avgiftsfri och den behörighet som krävs är eftergymnasial utbildning inom området. 

Den här vidareutbildningen inom front-end passar bra för dig som i dag jobbar inom ett yrke där webbutveckling kommit att bli en allt mer betydande kunskap. Att få tag på utvecklare med den här kunskapen kan vara både kostsamt och svårt eftersom trycket på utvecklare vanligtvis är högt. Det är också bra att kompetensutveckla sig och bygga på med relevanta kunskaper för att kunna möta vår moderna värld. 

Vad innehåller utbildningen? 

Det är en fortbildning för yrkesverksamma inom angränsande områden som ger kunskaper i att koda och designa användarcentrerade gränssnitt och funktioner för webbaserade enheter. Du får lära dig HTML, CSS, JavaScript  med olika bibliotek och ramverk som React. Dessutom går vi igenom grunderna i tillgänglighet. 

Under utbildningen lär du dig:  

Inom vilka yrkesroller kan kunskaper inom front-end vara bra? 

Att gå en utbildning i front-end kan vara värdefullt för dig som i dag arbetar med t ex kommunikation, innehållsproduktion, formgivning, design, utveckling och vill ta nästa steg för att få kontroll över funktion och utseende på webbsidan. Kanske jobbar du i dag som originalare eller grafisk formgivare? För dig kan det vara passande att vidareutbilda dig för att kunna förflytta din kunskap mot webbutveckling.

Det är också en relevant utbildning för dig som jobbar inom formgivande digitala roller, som designer, och vill ta nästa steg i karriären och nå en utvecklar-roll. 

Du som är intresserad av den här utbildningen är redan yrkesverksam och bör ha med dig förkunskapskrav i form av en grundutbildning inom angränsande områden och/eller arbetslivserfarenhet.  

 

 

Frågor om utbildningen: 

Vad behöver jag för att ansöka? 

Antagningskravet för våra vidareutbildningar är eftergymnasial utbildning inom området, motsvarande YH-utbildningarna Digital Designer, Grafisk formgivare/tekniker och Förpackningsdesigner. Alternativt arbetslivserfarenhet motsvarande utbildningarna. Din utbildning/arbetslivserfarenhet valideras vid ansökan.

Urvalet görs utifrån särskilt prov i form av Personligt brev och Portfolio.

Kan jag göra en sen anmälan till utbildningen Front-end? 

Om du inte hann skicka in din ansökan i tid innan sista ansökningsdag går det bra att du lämnar in en sen anmälan.  

Du kan göra en sen anmälan till alla våra YH-utbildningar. Både de som går på Brobygrafiska på plats i Sunne och de som går på distans.  

De sena anmälningar behandlas i mån av plats och i den ordning de kommit in till oss. Vi kan inte garantera att du blir antagen till någon av utbildningarna. Men eftersom utbildningarna får avhopp finns ändå en möjlighet att bli antagen, även om du lämnat in en sen anmälan. 

Sena anmälningar lämnas, precis som vanliga ansökningar, in via sajten YH-antagning. Det är även där du får ditt antagningsbesked så snart vi hunnit behandla din ansökan. 

Hur är Brobygrafiska som skola? 

Brobygrafiska är en liten designskola som håller hög kvalité med kompetenta och engagerade lärare. Den personal och föreläsare du handleds av under distansutbildningen har stor yrkeskunskap, driv och kompetens. Dessutom delar de gärna med sig av sina kunskaper och insikter om såväl branschen som yrket.  

Brobygrafiskas utbildningar är utmanande, lärorika och inte minst roliga!  

Är utbildningen helt på distans eller förekommer träffar? 

 Utbildningen sker på distans via Microsoft Teams.

Vilken studietakt har utbildningen? 

De studerande väljer själva vid uppstart om de vill delta i kursens normala tempo och delta i handledningar osv eller om de vill genomföra kursen på egen hand med stöd via chatt. Vid det normala genomförandet är studietakten 50%, du har då tillgång till handledning, diskussioner och studiegrupper. Du har dessutom tillgång till handledare via chatt. Vid det enskilda genomförandet kan du själv styra tempot genom att följa förinspelade lektioner, göra quizer, övningar och inlämningar i ditt eget tempo. Du har här tillgång till handledare via chatt.

Hur hålls utbildningen?  

Redan vid uppstart kommer man ha tillgång till allt material. Föreläsningar, quizer, övningar, inlämningar och annat som behövs för att man ska kunna genomföra utbildningen på egen hand.

Jag har fler funderingar. 

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.