Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Front-End med säkerhet och tillgänglighet

Längd

24 veckor

Poäng

60

Platser

30

Entry place

Distans

Praktik

Nej

Finansiering

Avgiftsfri / CSN

Behörighet

Eftergymnasial utbild. inom området

Ansökan

Stänger 9 augusti
Utbildningen startar 30 september 2024.
Jobbar du med formgivning, design, marknadsföring, kommunikation eller är tekniskt kunnig och vill lära dig mer om front-end? Då är det här utbildningen för dig. Du får kunskaper inom front-end för att bygga väl fungerande och tillgängliga webbplatser för olika syften.

Kurser

På Brobygrafiska samarbetar vi med flera aktörer i branschen och våra utbildningar styrs av en ledningsgrupp där minst 50 % av representanterna kommer ifrån näringslivet. Som student får du chansen att jobba med både verkliga och fiktiva uppdrag.  

Se exempel på tidigare studenters case. 

Om utbildningen 

Utbildningen är en 6 månader lång vidareutbildning som går på distans via yrkeshögskolan Brobygrafiska. Utbildningen börjar 30 september 2024, är avgiftsfri och den behörighet som krävs är eftergymnasial utbildning inom området. 

Den här vidareutbildningen inom front-end passar bra för dig som i dag jobbar inom ett yrke där webbutveckling kommit att bli en allt mer betydande kunskap. Att få tag på utvecklare med den här kunskapen kan vara både kostsamt och svårt eftersom trycket på utvecklare vanligtvis är högt. Det är också bra att kompetensutveckla sig och bygga på med relevanta kunskaper för att kunna möta vår moderna värld. 

Vad innehåller utbildningen? 

Det är en vidareutbildning för yrkesverksamma inom angränsande områden som ger kunskaper i att koda och designa användarcentrerade gränssnitt och funktioner för webbaserade enheter. Du får lära dig HTML, CSS, JavaScript  med olika bibliotek och ramverk som React. Dessutom går vi igenom grunderna i tillgänglighet. 

Under utbildningen lär du dig:  

Inom vilka yrkesroller kan kunskaper inom front-end vara bra? 

Att gå en utbildning i front-end kan vara värdefullt för dig som i dag arbetar med t ex kommunikation, innehållsproduktion, formgivning, design, utveckling och vill ta nästa steg för att få kontroll över funktion och utseende på webbsidan. Kanske jobbar du i dag som originalare eller grafisk formgivare? För dig kan det vara passande att vidareutbilda dig för att kunna förflytta din kunskap mot webbutveckling.

Det är också en relevant utbildning för dig som jobbar inom formgivande digitala roller, som designer, och vill ta nästa steg i karriären och nå en utvecklar-roll. 

Du som är intresserad av den här utbildningen är redan yrkesverksam och bör ha med dig förkunskapskrav i form av en grundutbildning inom angränsande områden och/eller arbetslivserfarenhet.  

 

 

Frågor om utbildningen: 

Vad behöver jag för att ansöka? 

Antagningskravet för våra vidareutbildningar är eftergymnasial utbildning inom området, motsvarande YH-utbildningarna Digital Designer, Grafisk formgivare/tekniker och Förpackningsdesigner. Alternativt arbetslivserfarenhet motsvarande utbildningarna. Din utbildning/arbetslivserfarenhet valideras vid ansökan.

Urvalet görs utifrån särskilt prov i form av Personligt brev och Portfolio.

Kan jag göra en sen anmälan till utbildningen Front-end? 

Om du inte hann skicka in din ansökan i tid innan sista ansökningsdag går det bra att du lämnar in en sen anmälan.  

Du kan göra en sen anmälan till alla våra YH-utbildningar. Både de som går på Brobygrafiska på plats i Sunne och de som går på distans.  

De sena anmälningar behandlas i mån av plats och i den ordning de kommit in till oss. Vi kan inte garantera att du blir antagen till någon av utbildningarna. Men eftersom utbildningarna får avhopp finns ändå en möjlighet att bli antagen, även om du lämnat in en sen anmälan. 

Sena anmälningar lämnas, precis som vanliga ansökningar, in via sajten YH-antagning. Det är även där du får ditt antagningsbesked så snart vi hunnit behandla din ansökan. 

Hur är Brobygrafiska som skola? 

Brobygrafiska är en liten designskola som håller hög kvalité med kompetenta och engagerade lärare. Den personal och föreläsare du handleds av under distansutbildningen har stor yrkeskunskap, driv och kompetens. Dessutom delar de gärna med sig av sina kunskaper och insikter om såväl branschen som yrket.  

Brobygrafiskas utbildningar är utmanande, lärorika och inte minst roliga!  

Är utbildningen helt på distans eller förekommer träffar? 

 Utbildningen sker på distans via Microsoft Teams.

Vilken studietakt har utbildningen? 

Utbildningen genomförs på halvfart.

Hur hålls utbildningen?  

Föreläsningarna är förinspelade och du ser dem förslagsvis inför den vecka de hör till. Till varje vecka hör också oftast en inlämningsuppgift. Varje vecka schemaläggs en handledningstid där du får möjlighet att via ett Teamsmöte diskutera med utbildare, andra studerande och få hjälp med övningar. Du har också tillgång till handledare via chatt.

Jag har fler funderingar. 

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. 

Har du frågor?

Peter Bared, 0565-179 12