Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Budhas Kafferosteri

Budhas Kafferosteri i Lycksele drivs av passion och hjärta. Med en mix av lågmält norrländskt och färgstarkt balinesiskt har Budhas fått en tydlig och personlig identitet och förpackningslösningar som utstrålar den kvalitet och känsla det förtjänar.

Ägaren, Budha Sutedja, kommer ursprungligen från Bali och var tidigare DJ till professionen men hans kaffeintresse drev honom till att öppna sitt eget kafferosteri och kafé. Kaféet har blivit en populär samlingsplats i Lycksele men utmärkelsen till årets kaffebar i White Guide 2017, gjorde att rosteriet blev känt långt utanför Lyckseles gränser.

Då hantverk och kvalitet tar tid, har utvecklingen av företagets identitet blivit åsidosatt. Uttrycket är splittrat och förpackningarna och dess design utstrålar inte den kvalitet och känsla de förtjänar. Med det nya uttrycket ville vi därför göra det tydligt för alla kaffeälskare att det är Budhas unika kaffe man dricker, oavsett om man är Lycksele-bo eller kaffeentusiast från en annan del av Sverige.

Genom att djupdyka in i historien och ursprunget bakom Budhas Kafferosteri har vi hittat komplement som uttrycker den rätta känslan – Bali möter Norrland. Personlighet och fakta skapar igenkänning för Budhas Kafferosteri. Vi sökte inspiration i det fria och konstnärliga uttrycken och blandade det med passionen för råvaran och hur man når fram till smaken. Våra ledord har varit: Passion och Hantverk, Ursprung och “Svensk fika på Balivis”.

Kreativt team

Felicia Hedström
Mirja Olsen
Tom Karlsson
Zaida Andersson