Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Biograf Roxy

”På Roxy kan du följa filmkonstens utveckling. Här kan du se de nya spännande regissörerna. Här kan du se de gamla strävsamma auteurerna. Här kan du se de nya dokumentärerna om världen vi lever i. Vi gör inte det här för att maximera publiktillströmning eller vinst. Vi gör det för att maximera filmkonsten. För att maximera filmutbudet i Örebro. Och för att vi älskar film. Och vi tror att du också gör det.”

Vi har valt att rebranda en av Sveriges äldsta biografer, Roxy. Med inspiration från eldsjälen Kjell Andersson som startade och drivit biografen i 30 år vill vi ge Roxy det utseende de förtjänar. Vi valde att ge Roxy ett mer klassisk utseende med inspiration från 20-talets Art Deco med en lite mer modern känsla.

Med det nya utseendet vill vi att fler besökare ska få upp ögonen för denna kvalitativa biograf och få en förhöjd upplevelse. Med igenkänningsbar logotyp och ett tydligt grafiskt maner ger vi biografen ett starkare uttryck som går i linje med deras värderingar. Då Roxy tror starkt på att film skapar diskussioner så har vi också valt att ta fram en app som förlänger filmupplevelsen där film entusiaster kan recensera och diskutera filmer.

Kreativt team

Emma Harletun
Lovisa Björnsdotter
Carolina J. Säll
Pontus Skåhlberg