Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Robert Hammarstedt, hur är det att bo och plugga i Sunne?

Utbildning: Grafisk formgivare/tekniker

År: 1

Bor i: Sunne

 

Hur bor du i Sunne?

Jag hyr en privat lägenhet i centrala Sunne pga att jag har hund och studentboendet är allergifritt. Sedan är det inte negativt att det också är lite rymligare.

 

Vad gör man på fritiden?

Utöver att sitta i skolan och jobba, så är jag ute med min hund så mycket jag kan. Jag försöker träna en del, men det spenderas rätt mycket tid med klasskamrater för olika aktiviteter. Man blir som en liten familj.

 

Finns det fördelar med att plugga på en liten ort?

Absolut! Det finns inget som kan störa ditt fokus och det blir en livsstil att vara och jobba i skolan. Vi kan väl säga att det inte finns jättemycket frestelser till att göra annat, inget ont om Sunne och ni förstår vad jag menar. Sedan har vi en del praktik som du kan spendera på större orter om det börjar klia i benen.

 

Hur är det att plugga på Brobygrafiska?

Det är utmärkt! Jag personligen har generellt haft lite svårt för skolmiljön sedan tidigare år, men detta är något annat. Väldigt härlig miljö och lärarna är där för en. Svårt att förklara, men det är inte den typiska skolan utan mer som en mellanhand mellan skola och jobb.

 

Vad är ditt bästa tips för framtida studerande?

Jag började plugga när jag var 30 år. Min bakgrund är inom elitidrott och jag har flyttat runt en del pga mitt jobb. Sedan barnsben har jag alltid berörts och fascinerats över estetik. Har alltid sagt till mig själv att ska jag plugga så ska det verkligen kännas att det är rätt och inte bara för att. Jag lämnande det trygga livet med lägenhet, sambo, bil, hund och stadig inkomst för att testa och utvecklas inom design. Så jag jag var grön innan jag började på Brobygrafiska, men har lärt mig extremt mycket på den korta tiden jag gått här på Broby. Jag kan ärligt säga att jag aldrig sedan jag började här, tittat på klockan för att veta om vi slutar snart. Vi gör mycket praktiskt och man sugs in i det och det är en känsla jag avgudar.

Så mitt tips är att bryt upp och tänk inte på om det är värt att söka och börja plugga. Räds inte Sunne, det är ett vackert landskap och du får en ny familj med dina klasskamrater. Det blir ett äventyr och många erfarenheter rikare.