Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Vi satsar på att göra vår designskola miljöbra

Nu tar vi steget, vi kommer från och med idag satsa på att göra Brobygrafiska så miljöbra som möjligt. Vi tycker det är otroligt viktigt att jobba för miljön och inte emot den. Som designskola där våra studerande kommer vara med och driva kommunikationsbranschen framöver ser vi det som vår skyldighet att påverka, utbilda och förändra.

Vi ser oss inte ännu som några experter men vill göra allt för att förbättra oss och branschen för att skapa en hållbar utveckling men även hur man skapar en hållbar arbetsplats.

De områden vi kommer börja med är att:

Enbart göra projekt kopplade till miljön(förutom ett projekt vi redan har inbokat som jobbar med information och design för unga cancerpatienter).

Minska vår pappersförbrukning
Lägga till en analys utifrån miljön i alla undervisningsprojekt
Hålla ett stort seminarium med utgång i miljöfrågan – självklart med möjlighet att följa detta online.

Minska avsevärt på vårt flygande. Våra resor kommer ske i så stor utsträckning som möjligt med tåg eller elbil.

På de flygresor vi kommer göra kommer vi klimatkompensera, ja vi känner till debatten, och även försöka få in föreläsningstid för att sprida budskapet om vikten av att arbeta mot en mer miljösäker arbetsplats och utbildning.

Se över alla våra förbrukningsvaror, elavtal, apparater och lampor för att se vad vi kan göra där.

Sprida alla våra frågor, funderingar, lösningar och tabbar i sociala medier för att vi ska hjälpa varandra att bli bättre i dessa frågor.