Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Staffan Carnlöf – Art director & UI designer

Utbildning: Grafisk formgivare/tekniker

Vad är din arbetsroll och var jobbar du idag?
Digital Art Director & UI Designer på Ninetech 

Vilket år tog du examen och vad gjorde du efter utbildningen?
2007 och började jobba direkt under min tredje och sista praktikperiod på en digitalbyrå som på den tiden hette “Two” (nuvarande Ninetech). Så mina sista veckor i utbildningen kombinerade jag med en anställning samt slutförandet av examensarbetet. 

Fanns det några fördelar med att studera på Brobygrafiska?
Det finns såklart flera fördelar med Brobygrafiska!
Jag kommer ihåg att lokalerna var väldigt inspirerande och all utrustning verkligen var modern och tillgänglig hela tiden. Väldigt härlig atmosfär, där alla studerande kändes som ett enda stort kompisgäng. Duktiga och engagerade lärare som verkligen bryr sig och vill att de studerande ska lyckas.
Brobygrafiska har också alltid varit skickliga på att låta program och utbildningsinnehåll följa vad branschen och marknaden efterfrågar.
Man känner sig väldigt eftertraktad när man är nyexaminerad. 

Vilken är den största lärdomen du tar med dig från din studietid?
Att prova på mycket olika typer av roller och inriktningar i din utbildning och i den bransch du vill jobba i. Älskar du t.ex. digital design, så pröva på allt från frontend-utveckling, UX research och UI Design för att få en helhetsbild och hitta just det du brinner för mest!
Ta vara på all tid under din utbildning för att fördjupa dig i ämnen du verkligen tycker om. Sen sist men inte minst, ta för dig och passa på att verkligen “go the extra mile” under din LIA! Även fast man kanske inte har koll på allt, så är en vilja att lära sig och alltid ta sig an utmaningar, något som gör att man växer och får goda förutsättningar för en anställning. 

Hur var det att bo i Sunne under utbildningen? Alternativt, hur var det att pendla till Sunne?
Jag bodde ensam i en lägenhet under hela min utbildning och det var fantastiskt! Jag hade gångavstånd till både skola, affärer och gym etc.
Trivdes väldigt bra i vackra och lugna Sunne, perfekt plats när jag i det skedet av livet verkligen ville fokusera och lägga all min tid på utbildningen.