Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Sofia Andersson – Digital designer

Utbildning: Digital designer 

Vad är din arbetsroll och var jobbar du idag?
Idag jobbar jag som digital designer på Advant i Karlstad! Här jobbar jag med allt från att bygga upp ett stadigt designsystem till webbplatser, intranät och nyhetsbrev. 

Vilket år tog du examen och vad gjorde du efter utbildningen?
Jag tog examen 2022 och därefter började jag jobba Advant bara några veckor senare. 

Fanns det några fördelar med att studera på Brobygrafiska? 
Det fanns så många fördelar! Jag tror att en av de största har varit hur lik utbildningen är från det faktiska arbetslivet. Till stor del på grund av den förståelsen vi fått för skapandeprocessen – från idé till färdig produkt, och den breda kompetens vi fått överlag. Även praktikperioderna där man verkligen fick testa sina kunskaper och lära sig att applicera dem i arbetslivet. Såklart har alla otroliga lärare varit en stor grund till de inspirerande två åren på Broby. 

Vilken är den största lärdomen du tar med dig från din studietid?
Den största lärdomen jag fått med mig är som sagt all utbildning som är förankrad i branschen. I och med att Broby har den senaste aktuella kunskapen om att arbeta som designer, ex. portfolio, kundkommunikation och vad som förväntas av juniorer. 

Hur var det att bo i Sunne under utbildningen? Alternativt, hur var det att pendla till Sunne?
Jag bodde i Sunne under tiden jag studerade och delade lägenhet tillsammans med min bästa vän! Det var så mysigt att de flesta elever på skolan bodde i samma område och att man kunde gå hem till varandra för att plugga och hänga. Sunne är också en väldigt trevlig stad med mycket fina platser att upptäcka, rekommenderar Eurasia för bästa sushin.