Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Signe Stjärnqvist – Junior Designer

Utbildning: Förpackningsdesigner 

Vad är din arbetsroll och var jobbar du idag?
Jag jobbar som Junior Designer på Bang Olufsen. Jag är del av deras Global Creative Team som är baserat i Köpenhamn. 

Vilket år tog du examen och vad gjorde du efter utbildningen?
Jag tog examen 2020, tyvärr var det precis vid Corona så det tog mig ett tag att få ett jobb. Men jag fick ett korttidskontrakt som Grafisk Designer på Alma Löv Museum of Unexpected Art, som jag även idag frilansar för och hjälper till med varje års nya utställning. 

Fanns det några fördelar med att studera på Brobygrafiska?
Jag pluggade Förpackningsdesign på Brobygrafiska och i mitt första jobb var jag den enda grafisk designer vilket ledde till att jag fick mycket användning för det som jag lärt mig och också lita på mig själv. När man slutat plugga finns det alltid en oro för ens kunskap men Brobygrafiska lär verkligen ut mycket information som man har nytta av.
Vid mitt nuvarande jobb har jag blivit personen folk går till för att fråga om tryck, papper och förpackningsmaterial. 

Vilken är den största lärdomen du tar med dig från din studietid?
Jag var alltid studenten som gick till mina lärare för att få feedback för att förbättra mig själv och det är något som jag alltid i mitt arbetsliv får positiva kommentarer att jag verkligen lyssnar på andra personer. Om jag inte håller med kan jag väldigt bra förklara.
Jag tror att det under ens studietid ha en öppen dialog med dina lärare för deras kunskap kommer att hjälpa dig bli bättre. 

Hur var det att bo i Sunne under utbildningen? Alternativt, hur var det att pendla till Sunne?
Att flytta till Sunne kändes lite oroande innan eftersom det är en liten stad. Men istället hjälpte det att komma nära ens klasskamrater, det kändes alltid som min klass hade roligt tillsammans men att man också hjälpte varandra. Ta till vara på tiden ni har, två år går väldigt snabbt!