Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Robert Hammarstedt – Digital designer

Utbildning: Grafisk formgivare/tekniker 2018-2020

Vad jobbar du med idag?
Idag jobbar jag på Stadium Inhouse och vi sitter i Solna Business Park. Min befattning är Digital Designer och jag producerar material för site, social, mail och butik.

Fanns det några fördelar med att studera grafisk design på Brobygrafiska?
Enbart fördelar! Jag kan bara understryka utbildare Lukas Enqvists uttryck att på Broby får man “gaffelkompetens” vilket betyder att man blir otroligt bred i sin kunskap och blir således väldigt nyttig för företag. I kombination med gedigna praktikperioder får du en överblick och ärlig syn på hur det faktiskt är ute i det stundande arbetslivet.

Var det svårt att få jobb efter utbildningen?
Det är relativt till vem du frågar. Vi examinerades precis i den utbrytande pandemin och världen stängde mer eller mindre ner. Man kunde rätt snabbt se att nya jobb blev betydligt färre än innan. Men just praktiksökandet var en lärorik del för att förbereda mig inför att söka jobb och att det krävs att man är ihärdig i sitt sökande. Jag hade en stor nypa tur som kom i kontakt med Filip Lööv som jobbade just på Stadium och jag fick en ingång till att söka ett vikariat, det i sin tur gav mig anställning. 

Mina tips är: var dig själv hela tiden och visa vem du verkligen är, både under praktiken och efter skolan. Företag vill ha din kompetens, men också en trevlig kollega med personlighet. Så visa den!