Nu kan du söka till våra grundutbildningar!

Ida Andersen – Designer & Art Director

Utbildning: Grafisk formgivare/tekniker 

Vad är din arbetsroll och var jobbar du idag?
Jag jobbar som Designer & Art Director på Ruby Creative I Stockholm. Vi jobbar med kampanjer, reklam och visuella identiteter. Kunderna kommer främst från film och tv-branschen, men kan även vara vardagsprodukter och tjänster. Mitt arbete är verkligen från idé till originalproduktion, vilket är väldigt kul! 

Vilket år tog du examen och vad gjorde du efter utbildningen?
Jag tog examen 2022 och började en vecka efter examen där jag är idag – kan dock rekommendera lite längre paus emellan då sista tiden på skolan är väldigt intensiv med firande och examensarbete. 

Fanns det några fördelar med att studera på Brobygrafiska?
Dom största fördelarna med utbildningen kom fram när jag började jobba, och insåg hur mycket vi lärt oss. Kände mig väl förberedd inför arbetslivet, även om man såklart aldrig är fullärd. 

Vilken är den största lärdomen du tar med dig från din studietid?
Designprocessen. Att från start tydliggöra vad kunden behöver utifrån ett affärsperspektiv och därifrån sätta koncept och skissa. 

Hur var det att bo i Sunne under utbildningen? Alternativt, hur var det att pendla till Sunne?
Jag hade precis tagit mig från min hembygd till Stockholm så var inte så taggad på att åter flytta till åkrar och ängar, men det var så himla roligt. Alla kompisar bor grannar och man kan gå eller cykla överallt. Min studentlägenhet var en röd stuga vid en åker, 10m till mina kära klasskompisar. Dröm!