Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Elsa Spång – Grafisk designer

Utbildning: Grafisk formgivare/tekniker 

Vad är din arbetsroll och var jobbar du idag?
Idag jobbar jag som grafisk designer på Gabor Palotai Design i Stockholm. 

Vilket år tog du examen och vad gjorde du efter utbildningen?
Jag tog examen i april 2023 och började på mitt nuvarande jobb veckan efter examen. Det var rätt intensivt att börja direkt efter examensarbete och flytt, men också skönt att komma direkt in i arbetslivet. 

Fanns det några fördelar med att studera på Brobygrafiska?
Både skolans lokaler och miljön i och runt Sunne var otroligt inspirerande platser för mig och det finns ett lugn som jag tror hjälpte mig mycket att fokusera på utbildningen. Att ha tillgång till alla datorer, program och maskiner var också en stor fördel, jag spenderade många lediga timmar med att pyssla med egna projekt som jag nog inte hade kunnat göra annars. Sedan är utbildningen i stort och lärarna helt fantastiska, det känns att de vill att man ska lära sig och utvecklas hela tiden vilket jag också gjorde. 

Vilken är den största lärdomen du tar med dig från din studietid?
Det är nog att bra saker får ta tid. Få projekt blir bra på första försöket eller skissen, och det borde de inte bli heller. En annan viktig lärdom var att alltid ha ett lager snabbnudlar i skolan. 

Hur var det att bo i Sunne under utbildningen? Alternativt, hur var det att pendla till Sunne?
Jag bodde i Sunne hela utbildningen förutom under praktiken och trivdes jättebra. Sunne är väldigt litet men har det mesta man behöver, och är dessutom otroligt vackert. Det var mysigt att bo nära alla klasskompisar och det kändes lite som att leva i en bubbla vilket för det mesta bara var superhärligt.