Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Caroline Gustafsson – UX/UI Designer

Utbildning: Visuell grafisk kommunikatör 2014-2016

Gör idag: UX/UI Designer på tretton37

Varför ansökte du till Brobygrafiska?

Jag visste jag var kreativ, men inte riktigt vilket område jag skulle brinna mest för. VGK, var en väldigt bred utbildning som öppnade många dörrar och som dessutom var digitalt inriktad. Det är ju de som är framtiden. Dessutom passade praktisk inlärning väldigt bra för mig som person. Jag tycker det är lättare att lära sig i arbete istället för att läsa in lärdom ifrån en bok.

Hur var det att studera i Sunne?

Det är en härlig miljö nära till naturen och där finns många aktiviteter att göra om man bara letar. Sunne är litet, men det bidrar till att man blir en väldigt tajt klass och hittar sina nära vänner och blir sin egen liten familj. Det är ett campus liv där alla känner alla tack vare att det inte är så stort. Det är en härlig sammanhållning. Jag ser det även som något positivt att studera i en mindre stad, för studietiden blir mer fokuserad.

Vad var det bästa med att plugga på Brobygrafiska?

Nu i efterhand så uppskattar jag verkligen dem möjligheterna när vi fick arbeta mot riktig kund. Det är så verkligt det bara kan bli. Jag fick otroligt bra stöd från lärare som förklarade tills man förstod och uppmuntrade ens framgång. Man har tillgång till skolan från tidig morgon till sen kväll och även helger, där finns allt man behöver för att klara av sina uppgifter.

Vad har du för tips till alla som funderar på att ansöka till Brobygrafiska?

Det må vara långt bort eller i en liten stad, men jag hade gjort om detta 100 gånger om. Man måste vara öppen för en annorlunda studie upplevelse än universitetet. Om man saknar sin hemstad kan man alltid skaffa praktik i sin hemstad. Det gjorde jag och det gav mig väldigt bra balans.

Jag märkte snabbt när jag sökte jobb att det är viktigt med en stark portfolio. Så jag tycker man ska fånga sina projekt på bild så fort man e klar så man kan dokumentera det. Dessutom uppskattar arbetsgivare en digital portfolio som en hemsida eller en profil på behance t ex. Det är alldeles för stora filer att skicka via mail. En länk gör det smidigt för din framtida arbetsgivare att undersöka ditt arbete.

Idag arbetar jag som

UX/UI Designer. Jag designar mest Appar och interna plattformar/verktyg för kunders egna interna användning.
Det innebär mycket kund kontakt i form av mail och möten. Vi arbetar agilt med leveranser per sprint. Mitt arbete kräver mycket research om slutkunden, konkurrenter, finna inspiration och även test av prototyper. Mitt mål är att göra prototypen redo för utveckling och att de uppnår kundens mål och krav.

På fritiden är jag Fotograf, mentor och anordnar workshops inom programmering för en ideell förening som heter Pink Programming.

Nedan ser du Caroline Gustafssons examensarbete som hon gjorde tillsammans med Linnea Lee Erlandsson och Therése Tillman.