Nu kan du söka till våra grundutbildningar!

Amanda Ekström – Förpackningsdesigner

Utbildning: Förpackningsdesigner 2017-2019

Vad jobbar du med idag?

Idag jobbar jag som produkt & förpackningsdesigner på NetOnNet i Borås, där jag tillsammans med vårt kontor i Kina, designar förpackningar till NetOnNets egna varumärken och produkter.

Fanns det några fördelar med att studera design på Brobygrafiska?

Oh ja! Jag trodde aldrig jag skulle lära mig så mycket om grafisk design på bara två år. Även hur man skapar en förpackning från grunden och hur man ska tänka för att skapa en så kommersiell (i detta fall) förpackning som möjligt.

Var det svårt att få jobb efter utbildningen?

Ja, det var svårt om man begränsade sig till en specifik geografisk plats, vilket jag gjorde. Då började jag att tveka på sina kunskaper när det inte kom några svar, men jag gav inte upp! Jag hade bestämt mig för att jag skulle jobba med det som jag examinerat mig till. Och som en blixt från en klar himmel så fanns detta jobb där just min kompetens krävdes och som dessutom var på min geografiska plats som jag önskade.

Hur var det att bo i Sunne under utbildningen?

Det var annorlunda, Sunne är ingen storstad med massa affärer, restauranger och krogar, utan en liten men vacker ort. Det tyckte jag var till en fördel, för det fick mig att fokusera fullt ut på skolan och man spenderade gärna kvällarna i skolan. Dessutom kommer man nära alla andra som pluggar, då nästan alla kommer från andra platser i landet så blir man som en stor familj.