Du kan fortfarande lämna in sen ansökan till våra grundutbildningar!

Amanda Dahlgren – Digital designer

Utbildning: Digital designer

Vad är din arbetsroll och var jobbar du idag?
Idag arbetar jag som digital designer på Grebban i Göteborg. 

Vilket år tog du examen och vad gjorde du efter utbildningen?
Jag tog examen 2021 och började arbeta på Grebban i maj samma år. Utförde båda mina praktikperioder på Grebban och fick möjligheten till anställning under min andra period, något som jag är väldigt glad och tacksam över! 

Fanns det några fördelar med att studera på Brobygrafiska?
Möjligheten till praktik och ett stort nätverk genom skolan tycker jag är en stor fördel. Jag hade endast hört om Grebban innan jag började studera men Evelina som vid den tiden ansvarade för LIA-perioden petade mig i rätt riktning och till rätt person och på den vägen var det! Och Brobygrafiska är en fantastisk skola som utmanar en, lär en allt man behöver veta och förbereder en verkligen för arbetslivet. För mig var det också en fördel att skolan låg i underbara lilla Sunne, vilket gjorde att man hade färre distraktioner och kunde lägga sitt fulla fokus på utbildningen. Skolan i sig är också modern och erbjuder allt man behöver för att kunna få ut det mesta av sin utbildning, för att inte tala om det enorma engagemanget från lärarna som verkligen brinner för sina ämnen och att lära ut dem. 

Vilken är den största lärdomen du tar med dig från din studietid?
Största lärdomen är att ta vara på tiden man har för den svischar förbi så fort. Och att man aldrig kommer sluta lära sig, ens utbildning fortsätter långt efter man har lämnat skolan men trots detta har jag dagligen användning av den grund och de tekniker jag har lärt mig på Brobygrafiska. 

Hur var det att bo i Sunne under utbildningen? Alternativt, hur var det att pendla till Sunne?
Det var en väldigt harmonisk tid för mig, även om skolan ibland (och jag själv!) pressade en hårt så minns jag ett väldigt lugn i att bo i just Sunne. Det är en väldigt vacker plats och även om det är en liten stad så har den sin alldeles egna charm och sina undangömda smultronställen som jag kan längta tillbaka till.