Högteknologisk utrustning

Brobygrafiska förfogar idag över 8 000 kvm modern och specialanpassade lokaler med högteknologisk utrustning och de senaste programvarorna. Här ges ni möjlighet att i en öppen testmiljö exempelvis prova och jämföra nya material och funktioner, framställa prototyper och provtrycka.

Kontakta Per Branzén, verksamhetsansvarig för mer information om möjligheterna med skolans test- och prototypmiljö. per.branzen@sunne.se, 0565-163 80, 070-591 63 80

Esko Studio Store Visualizer

Visualiseringsrum utrustat med Esko Studio programvaror för att på ett effektivt sätt skapa och jämföra olika förpackningslösningar i en virtuell butik, från idé till färdig produkt.

Provtryck – Epson CS P7000

För simulering av tryckresultat har Broby­grafiska en Epson CS P7000 med 11 färger och inbyggd spektrofotometer och 2 st Epson 4900.

Flexografitryck – Fischer & Krecke 6s-8

Fischer & Krecke 6s-8/Bobst är en fullstor produktionsmaskin med möjligheter att trycka upp till 8 färger med både vatten och lösningsmedelsbaserade färger. Maskinen är utrustad med bland annat Smart GPS monteringsmaskin och Eltromats web video 3000.

Materialbredd: 1300 Hastighet: 400m/min

Ladda ner PDF för mer info

Flexografitryck – Rotocolor Rotova 300

Rotova tryckpress med möjlighet att byta tryksaker mellan flexografi och djuptryck. Maskinen är utrustad med UV-torkar vilket gör att vi har möjlighet att köra vatten-, lösningsmedels- eller UV-färger.

Materialbredd: 320mm Hastighet: 500m/min

Storformatstryck

För utskrifter i storformat finns det tillgång till Efi H1625 Led. Den skriver på de flesta material, från antingen rulle eller ark. Utskriftsbredden är 162 cm och längden bestäms av materialet som matas in. Den skriver med 5 färger på upp till 5 cm tjockt material. UV-printern kan skriva på i stort sett alla material som exempelvis plast, metall, papper, trä, glas och keramik.

 

Digitaltryck – Digitaltryckpress Konica Minolta

Vår digitaltryckpress är en arkmatad fyrfärgspress för tryckning med hög hastighet som ger den bästa produktiviteten och utskriftskvalitet.

 

Förpackningsdesign – Konstruktionsbord

För prototyptillverkning av förpackningskonstruktioner har vi ett skärbord, ESKO Kongsbergs X.  Som programvara för konstruktion använder vi oss av ArtiosCad.

Förpackningsdesign – Påsfyllningsmaskin

För tillverkning av påsar har vi i vår prototypmiljö en Bosch SVI-4020 vertikal fyllningsmaskin. Vi kan tillverka påsar i plast eller papper med tryck samt försegla och fylla dem.

Fotografi – Modern fotostudio

Vi har en modern fotostudio med den utrustning som krävs för professionell fotografering. Det finns väl tilltagen golvyta, högt i tak, stor ytterport, blixtutrustning och datorer för direktfångst.

Leverantörer för studiomiljö vi har bra samarbete med är Nikon, Phase One, Elinchrome m.fl.