Möjligheter med praktik

En tredjedel av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Utbildningarna ska förena en praktisk inriktning med fördjupade teoretiska kunskaper. Det skall alltså inte vara en traditionell praktiktid utan ett aktivt lärande i arbetet, med problemlösning i en pedagogisk helhet. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i det verkliga arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen.

Ta emot en studerande

För dig som arbetsgivare innebär LIA en möjlighet att pröva och få kontakt med framtida medarbetare under två till tre månader. Är du intresserad av att ta emot en studerande, ring till Laurence Autard de Bragard, 0565-179 14 eller anmäl ditt intresse här nedan. Du är välkommen att gå med och delta i Brobygrafiska Showcase LIA på Linkedin.

 

Praktik utomlands

Du kan välja att göra din praktik utomlands. Du kan själv kontakta ett företag eller välja något av tidigare praktikföretag i exempelvis Norge, Tjeckien, England, Tyskland, Holland, Frankrike, Grekland, Australien, Vietnam eller USA. Finansiering av upphälle och resa görs via pågående Erasmus projekt inom Europa samt med hjälp av CSN och SweFlex-fonden. Till och med juni 2018 har vi ett Erasmus-projekt som ger möjlighet till 30 studerande att praktisera inom Europa.

Studerandebloggar LIA utomlands