Va roligt att du är intresserad av våra korta vidareutbildningar på Brobygrafiska. Här har vi samlat praktisk information om ansökan, antagning och upplägget på utbildningarna.
Va roligt att du är intresserad av våra korta vidareutbildningar på Brobygrafiska. Här har vi samlat praktisk information om ansökan, antagning och upplägget på utbildningarna.
Behörighetskrav för utbildningen är att du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet inom grafisk formgivning, design, copy writing, kommunikation, journalistik eller webbproduktion. Detta kan även ha uppnåtts via arbetslivserfarenhet. Är du osäker så hör av dig så kikar vi på det.
Urvalet sker utifrån personligt brev och portfolio. Om du saknar portfolio så går det även bra att bifoga ett tidigare arbete du har gjort alternativt beskriva att du saknar portfolio. Portfolio är inget behörighetskrav utan enbart en del av urvalsprocessen.
Absolut, portfolion är en del av urvalsprocessen men det krävs ingen portfolio för att vara behörig till utbildningen. Du kan istället bifoga ett tidigare arbete, skriv om ett projekt eller liknande.
Utbildningen har ett genomsnitt av 3-4 timmars föreläsnings-/handledningstid per vecka. Utöver detta tillkommer tid för att arbeta med projekt och andra inlämningar. Föreläsningarna finns förinspelade. Ni tittar med fördel på veckans föreläsning inför den schemalagda handledningstid som finns varje vecka. Handledningen är valfri att delta i men ger en bra möjlighet att ställa frågor om föreläsningen eller om den uppgift som ni får för veckan.
Föreläsningar och handledningstillfällen kommer att ske under samma veckodagar under hela utbildningen. Ni kommer också under utbildningen genomföra ett antal individuella uppgifter som ni förväntas genomföra på tiden utanför föreläsningarna. Handledning kommer ske dagtid enligt schema, där ni får möjlighet att diskutera pågående uppgift/projekt med er handledare.