Ansökan öppen

Nu är ansökan till våra grundutbildningar öppen, här hittar du den informationen du behöver för att ansöka.

Ansök till våra grundutbildningar: Digital designer, Förpackningsdesigner, Grafisk formgivare/tekniker & Traditionellt grafiskt hantverk

När är sista ansökningsdag?

Den 20 maj 2024 är sista ansökningsdagen för våra grundutbildningar.

Kan jag göra en sen anmälan?

Självklart! Sena anmälningar behandlas dock i mån av plats.

Kan jag söka flera utbildningar?

Ja, det kan man göra. Du kan ansöka till alla våra utbildningar samtidigt, i princip bli antagen till alla, men endast tacka ja till en av dem.

Hur vet jag om jag är behörig till Brobygrafiskas grundutbildningar?

Våra grundutbildningar är eftergymnasiala och kräver grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Det finns olika sätt att ha grundläggande behörighet på beroende på när, var och hur man har studerat, exempelvis så har du grundläggande behörighet om:
Du har avlagt en högskoleförberedande eller yrkesförberedande gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.

Du har fått slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.

Du har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar något av ovanstående.

Du är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och är där behörig till motsvarande utbildning.

Kan jag ansöka till Brobygrafiska fast jag inte är behörig?

För dig som inte uppfyller de formella kraven på grundläggande behörighet finns ändå möjlighet att bli antagen. Alla yrkeshögskolor kan göra undantag om vi bedömer att du kan klara utbildningen och det framtida yrket, detta kallas 20% regeln.

Du behöver då bifoga handlingar som styrker din reella kompetens på YH-antagning.se. Detta kan vara ditt CV och arbetsintyg.

Jag läser fortfarande på gymnasiet/komvux/folkhögskola och blir färdig i juni, kan jag komplettera med betyg/intyg senare?

Ja det kan du. Du behöver lämna in ett utdrag från betygskatalogen från din skola med utdrag av dina pågående kurser vid ansökan.

Vilka svenskakunskaper behöver jag?

Vår undervisning sker till störst del på svenska. Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.