Victor Strindemark – Designer

Utbildning: Förpackningsdesigner 2016-2018

Vad jobbar du med idag?
Idag så jobbar jag som designer på en liten designstudio i Stockholm.
Vi är inte så många här hos oss och det resulterar i att man måste vara ganska multidisiplinär, om dagarna sitter jag faktiskt med allt ifrån förpackningsdesign, webbdesign, animation, foto och webbutveckling mm.
Något som jag tror gynnas enormt mycket av att man kommer ifrån Brobygrafiska, kunskap inom flera delar av branschen.

Fanns det några fördelar med att studera design på Brobygrafiska?
Ja, alltså jag skulle nog kunna rabla upp ett gäng A3:or med bra saker. Bara den grejen att den utrustning som finns på plats gör så att man faktiskt kan vara kreativ utan gränser. Vill man göra en förpackning till en ölflaska som man designat så kan man faktiskt utföra både digitala visualiseringar samt tillverkning och fotografering som verkligen är i måtta med branschstandard i kvalité. Allt finns under skolans tak för att man ska kunna göra det bästa möjliga på alla delar. Utöver den tekniska biten så får man en riktigt bra kompetens inom tryck respektive digital design. Tror nämligen att många andra designutbildningar brister i den mixen, att göra en person kompetent i hur saker förbereds för tryck för att ge bästa resultat samtidigt som man har koll på den digitala biten. Att göra saker för webb, appar etc. Det är nämligen ett måste på många byråer, du måste kunna hoppa in och förstå hur det går till på riktigt.
Sen är det ju även ett gigantiskt plus att man inte behöver några tekniska förkunskaper på Broby, du får lära dig allt ifrån designprogram till hur en fotostudio fungerar.
Allting startar ifrån 0 kompetens, det ända som behövs är ett genuint intresse!

Var det svårt att få jobb efter utbildningen?
För min del var det inte så svårt, men jag hade legat i och gjort ett gott intryck på mina LIA platser så fick förfrågan ifrån flera innan examen.
Men så vitt jag vet fick alla som var drivna och målmedvetna under min skoltid ett jobb på en arbetsplats likt det dem drömde om inom några månader av examen.

Nedan är det bilder från Victors examensarbete som han gjorde tillsammans med Marika Kjäll, Magnus Rydberg och Aida Campos.