Ida Hallman – Grafisk designer

Utbildning: Grafisk formgivare/tekniker

Vad jobbar du med idag? 
Idag jobbar jag som Grafisk Designer på byrån New Normal i Stockholm. Här gör jag allt från att skapa tryckmaterial till att illustrera och animera. 

Fanns det några fördelar med att studera grafisk design på Brobygrafiska? 
Det finns många! Framförallt så är jag oerhört tacksam över att få ha jobbat så praktiskt under min tid på Brobygrafiska. Både praktikperioderna samt all tid jag spenderat inne i skrivarrummet C11 har gett mig en massa viktig  kunskap som jag använder mig av varje dag på jobbet. Sedan så måste man även nämna alla utbildare som alltid lyssnat och svarat på ens frågor och funderingar. Bara att Broby har Lukas Engqvist som lärare är en STOR fördel! 

Var det svårt att få jobb efter utbildningen? 
När New Normal var ute efter att anställa en designer hörde de av sig till Broby och bad om tips på nyutexade studerande som skulle passa jobbet. Där dök mitt namn upp och jag fick genom detta den här fantastiska möjligheten att få komma och jobba som designer. Så ta verkligen in allt som du lär dig under dina studier och visa vad du går för! Du kommer ha så stor nytta av det, långt efter att du slutat. Jag är evigt tacksam till Broby som gett mig en fantastisk studietid och som även hjälpt mig efter examen.