UX/UI designer

Längd

25 veckor

Poäng

75

Platser

28

Studieort

Distans

Praktik

Nej

Finansiering

Avgiftsfri

Behörighet

Eftergymnasial utbild. inom området

Ansökan

10 aug -
11 okt

Jobbar du med marknadsföring, som kommunikatör eller är tekniskt kunnig och vill lära dig mer om digital design? Då är det här utbildningen för dig. Du får kunskaper i både UX- och UI-design för att kunna skapa och designa användarvänliga webbaserade enheter. 

 

Kurser

På Brobygrafiska samarbetar vi med flera aktörer i branschen och våra utbildningar styrs av en ledningsgrupp där minst 50 % av representanterna kommer ifrån näringslivet. Som student får du chansen att jobba med både verkliga och fiktiva uppdrag.  

Se exempel på tidigare studenters case. 

Om utbildningen 

UX/UI Designer är en 6 månader lång vidareutbildning som går på distans via yrkeshögskolan Brobygrafiska. Utbildningen börjar i januari 2021, är avgiftsfri och den behörighet som krävs är eftergymnasial utbildning inom området. 

Utbildningen riktar sig till dig som jobbar på ett företag eller en organisation där det finns en efterfrågan på specialiserad digital arbetskraft. Det digitala har kommit att få en betydande roll och kanske har formgivningen för traditionella tryckta medier minskat hos er?  

Kompetensutveckling i form av en distansutbildningen kan hjälpa till att fylla de luckor som finns och du kan fortsätta utvecklas parallellt med ditt arbete, i den riktning vår moderna värld för oss.   

Vidareutbildningen innehåller tre kurser och går på distans med två fysiska träffar på yrkeshögskolan i Sunne. Träffarna hålls i början och slutet av utbildningen. Utbildningens fem första veckor går på helfart och resterande på halvfart, för att ge en så bra och effektiv start som möjligt. Detta gör det också möjligt att arbeta samtidigt som du studerar. 

Vad innehåller utbildningen? 

Utbildningen är en fortbildning för yrkesverksamma och ger fördjupade kunskaper i att skapa och bygga användarcentrerade gränssnitt och interaktioner för webbaserade enheter. Utbildningen ger fördjupande kunskaper inom UX-design, gränssnittsdesign (UI), SEO och analys. Kursen ger också grundläggande kunskaper om HTML/CSS och vanligen förekommande CMS. 

Under ett halvår lär du dig allt du behöver känna till och ha kunskap om när det kommer till användarupplevelsen av digitala medier/produkter (UX-design) samt gränssnittsdesign (UI). Skillnaden mellan de två är att användarupplevelse handlar mycket om hur användaren interagerar med innehållet medan det senare, gränssnittet, handlar mer om hur det ser ut rent designmässigt.  

För att ge ett konkret exempel handlar UX om det bör finnas en knapp på en webbsida och vad den knappen ska uppmana till, medan UI bryr sig om hur knappen ser ut. Båda är lika viktiga för helhetensupplevelsen och för att öka konverteringen. 

Utbildningen i UX-UI design går dessutom igenom grunderna i sökmotoroptimering och vikten av analys, eftersom det är nödvändigt att veta det när du skapar något för webben. 

Under utbildningen lär du dig:  

Inom vilka yrkesroller kan kunskaper inom UX-UI-design vara bra? 

Utbildningen riktar sig till dig som i dag arbetar med traditionella medier men som skulle kunna täcka det digitala kompetensbehovet som finns. Det är en relevant vidareutbildning om du arbetar som marknadsförare eller kommunikatör och vill byta roll eller specialisera dig inom den mer digitala designprocessen.  

UX-UI-design passar också bra för dig som är grafisk formgivare, originalare, digital designer och liknande som vill ta nästa steg i karriären och skapa en mer specialiserad roll inom digital design och användarvänliga gränssnitt. 

Du som är intresserad av den här utbildningen bör redan vara yrkesverksam och ha med dig förkunskapskrav i form av en grundutbildning inom området och/eller arbetslivserfarenhet.  

Är utbildningen helt på distans eller förekommer träffar? 

Det är två träffar på Brobygrafiska i Sunne. Den första träffen är en heldag i uppstarten där vi går igenom utbildningens upplägg och mål, sedan sker utbildningen på distans via vår lärplattform. I slutet av utbildningen hålls den andra träffen då vi har en avslutande presentation kring arbeten som genomförts under kursen. 

Vilken studietakt har utbildningen? 

De första fem veckorna går på heltid för att du som studerande ska komma igång och få en bra start. Resterande veckor går på halvfart för att du ska ha möjlighet att arbeta samtidigt.  

Hur hålls utbildningen?  

Under utbildningen varvas inspelade och livesända föreläsningar, enskilda projektarbeten och gruppövningar, inlämningsuppgifter, kamratutvärderingar med kortare litteratur.  

Jag har fler funderingar. 

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. 

 

Frågor om utbildningen: 

Vad behöver jag för att ansöka? 

Antagningskravet för våra vidareutbildningar är eftergymnasial utbildning inom området, motsvarande YH-utbildningarna Visuell grafisk kommunikatör, Grafisk formgivare/tekniker och Förpackningsdesigner. Alternativt arbetslivserfarenhet motsvarande utbildningarna. 

Som ett led i antagningsprocessen använder vi oss dessutom av ett särskilt prov. 

Ansökan är öppen! 

Kan jag göra en sen anmälan till utbildningen UX-UI Designer? 

Om du inte hann skicka in din ansökan i tid innan sista ansökningsdag går det bra att du lämnar in en sen anmälan.  

Du kan göra en sen anmälan till alla våra YH-utbildningar. Både de som går på Brobygrafiska på plats i Sunne och de som går på distans.  

De sena anmälningar behandlas i mån av plats och i den ordning de kommit in till oss. Vi kan inte garantera att du blir antagen till någon av utbildningarna. Men eftersom utbildningarna får avhopp finns ändå en möjlighet att bli antagen, även om du lämnat in en sen anmälan. 

Sena anmälningar lämnas, precis som vanliga ansökningar, in via sajten YH-antagning. Det är även där du får ditt antagningsbesked så snart vi hunnit behandla din ansökan. 

Hur är Brobygrafiska som skola? 

Brobygrafiska är en liten designskola som håller hög kvalité med kompetenta och engagerade lärare. Den personal och föreläsare du handleds av under distansutbildningen har stor yrkeskunskap, driv och kompetens. Dessutom delar de gärna med sig av sina kunskaper och insikter om såväl branschen som yrket.  

Brobygrafiskas utbildningar är utmanande, ger dig praktisk kunskap och är samtidigt roliga.