Front-end

Längd

25 veckor

Poäng

75

Platser

28

Studieort

Distans

Praktik

Nej

Finansiering

Avgiftsfri

Behörighet

Eftergymnasial utbild. inom området

Ansökan

10 aug -
11 okt
Jobbar du redan i dag inom webbområdet eller är det något du vill kunna göra i din yrkesroll? I den här vidareutbildningen får du chans att utveckla din kompetens inom front-end för att skapa snygga och välfungerande webbplatser för olika syften.

Kurser

På Brobygrafiska samarbetar vi med flera aktörer i branschen och våra utbildningar styrs av en ledningsgrupp där minst 50 % av representanterna kommer ifrån näringslivet. Som student får du chansen att jobba med både verkliga och fiktiva uppdrag.  

Se exempel på tidigare studenters case. 

Om utbildningen 

Front-end är en 6 månader lång vidareutbildning som går på distans via yrkeshögskolan Brobygrafiska. Utbildningen börjar i januari 2021, är avgiftsfri och den behörighet som krävs är eftergymnasial utbildning inom området. 

Den här vidareutbildningen inom front-end passar bra för dig som i dag jobbar inom ett yrke där webbutveckling kommit att bli en allt mer betydande kunskap. Att få tag på utvecklare med den här kunskapen kan vara både kostsamt och svårt eftersom trycket på utvecklare vanligtvis är högt. Det är också bra att kompetensutveckla sig och bygga på med relevanta kunskaper för att kunna möta vår moderna värld. 

Vidareutbildningen innehåller tre kurser och går på distans med två fysiska träffar på yrkeshögskolan i Sunne. Träffarna hålls i början och slutet av utbildningen. Utbildningens fem första veckor går på helfart och resterande på halvfart, för att ge en så bra och effektiv start som möjligt. Detta gör det också möjligt att arbeta samtidigt som du studerar. 

Vad innehåller utbildningen? 

Det är en fortbildning för yrkesverksamma inom angränsande områden som ger fördjupade kunskaper i att koda och designa användarcentrerade gränssnitt och funktioner för webbaserade enheter. Du får lära dig HTML, CSS, PHP, mallutveckling i WordPress och JavaScript med olika bibliotek och ramverk som React och Node.js. Dessutom går vi igenom grunderna i UX-design, gränssnittsdesign, SEO och analys. 

Under ett halvår får du djupdyka i allt du behöver veta om front-end–utveckling och skaffa dig färdigheter i att bygga och designa en webbplats. Du lär dig inte bara olika programmeringsspråk, utan också att förstå användaren och hur hen tänker och agerar. 

Under utbildningen lär du dig:  

Inom vilka yrkesroller kan kunskaper inom front-end vara bra? 

Att gå en utbildning i front-end kan vara värdefullt för dig som i dag arbetar med t ex kommunikation och innehållsproduktion eller formgivning i ett CMS som t ex WordPress och vill ta nästa steg för att få kontroll över funktion och utseende på webbsidan. Kanske jobbar du i dag som originalare eller grafisk formgivare? För dig kan det vara passande att vidareutbilda dig för att kunna förflytta din kunskap mot webbutveckling.
Nu när så kallade ”headless CMS” med skräddarsydda front-end-lösningar blir mer och mer populära så kommer denna kompetens att efterfrågas bland flera yrkesroller.

Det är också en relevant utbildning för dig som jobbar inom formgivande digitala roller, som designer, och vill ta nästa steg i karriären och nå en utvecklar-roll. 

Du som är intresserad av den här utbildningen är redan yrkesverksam och bör ha med dig förkunskapskrav i form av en grundutbildning inom området och/eller arbetslivserfarenhet.  

 

 

Frågor om utbildningen: 

Vad behöver jag för att ansöka? 

Antagningskravet för våra vidareutbildningar är eftergymnasial utbildning inom området, motsvarande YH-utbildningarna Visuell grafisk kommunikatör, Grafisk formgivare/tekniker och Förpackningsdesigner. Alternativt arbetslivserfarenhet motsvarande utbildningarna. 

Som ett led i antagningsprocessen använder vi oss dessutom av ett särskilt prov. 

Ansökan är öppen! 

Kan jag göra en sen anmälan till utbildningen Front-end? 

Om du inte hann skicka in din ansökan i tid innan sista ansökningsdag går det bra att du lämnar in en sen anmälan.  

Du kan göra en sen anmälan till alla våra YH-utbildningar. Både de som går på Brobygrafiska på plats i Sunne och de som går på distans.  

De sena anmälningar behandlas i mån av plats och i den ordning de kommit in till oss. Vi kan inte garantera att du blir antagen till någon av utbildningarna. Men eftersom utbildningarna får avhopp finns ändå en möjlighet att bli antagen, även om du lämnat in en sen anmälan. 

Sena anmälningar lämnas, precis som vanliga ansökningar, in via sajten YH-antagning. Det är även där du får ditt antagningsbesked så snart vi hunnit behandla din ansökan. 

Hur är Brobygrafiska som skola? 

Brobygrafiska är en liten designskola som håller hög kvalité med kompetenta och engagerade lärare. Den personal och föreläsare du handleds av under distansutbildningen har stor yrkeskunskap, driv och kompetens. Dessutom delar de gärna med sig av sina kunskaper och insikter om såväl branschen som yrket.  

Brobygrafiskas utbildningar är utmanande, lärorika och inte minst roliga!  

Är utbildningen helt på distans eller förekommer träffar? 

Det är två träffar på Brobygrafiska i Sunne. Den första träffen är en heldag i uppstarten där vi går igenom utbildningens upplägg och mål, sedan sker utbildningen på distans via vår lärplattform. I slutet av utbildningen hålls den andra träffen då vi har en avslutande presentation kring arbeten som genomförts under kursen. 

Vilken studietakt har utbildningen? 

De första fem veckorna går på heltid för att du som studerande ska komma igång och få en bra start. Resterande veckor går på halvfart för att du ska ha möjlighet att arbeta samtidigt.  

Hur hålls utbildningen?  

Under utbildningen varvas inspelade och livesända föreläsningar, enskilda projektarbeten och gruppövningar, inlämningsuppgifter, kamratutvärderingar med kortare litteratur.  

Jag har fler funderingar. 

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.