Jukkasjärvi vodka

Jukkasjävi Distelleri är ett litet destilleri som sedan 2009 har producerat sprit, öl och alkoholfria drycker. Varumärket är stolt över sitt ursprung – Jukkasjärvi och Lappland. Kvalite är även en viktigt då prisklassen är hög och råvaror är noga utvalda. All smak på spriten och de alkoholfria dryckerna är även de inspirerade av Lappland då bären vanligtvis kan hittas mestadels där – så som åkerbär, hjortron och blåbär.

Jukkasjärvi Destilleris kommunikation idag säger att de värnar om sitt ursprung men symboliserar det inte i deras identitet. Vi har arbetat med deras grafiska profil, utvecklat deras förpackningar- och deras historia för att bättre få fram detta.

Vi har även utvecklat identiteten för en utökad målgrupp som är medvetna alkoholkonsumenter. De följer en ökande trend av att konsumera premiumprodukter och ekologiskt. Vi såg potential att uppdatera identiteten efter denna trend, då Jukkasjärvi Destilleri idag säger att de är premium och naturliga – men deras förpackningar inte symboliserar detta i design och val av material.

Designen är består av få starka element och har fokus på form och typografi. För att anamma det stolta ursprunget och Lappland har vi arbetat med attribut som hittas i området – naturmiljöer av fjäll och skog. Vi har använt oss av en abstrakt tolkning av ett berg på produkterna. Alla har en diagonal som är en del av ett berg, den vänstra bergskanten. Tillsammans bildar alla flaskor en bergskedja.

Typografin är vald och anpassad efter både känsla och funktionalitet. Typsnitten spelar en stor roll när det kommer till varumärkets känsla. Vi vill att företaget ska kännas hederligt och traditionellt, men inte bakåtsträvande och omodernt. Med våra tre typsnitt tillsammans skapas det en fin balans som uppnår denna känsla.

Varje flaska har en färgkod för att lätt urskilja dess smak. Färgerna är inspirerade av samiska folkdräkter. Dess klara färger tillsammans med ett strukturerat etikettpapper skapar en känsla av hantverk. Presentförpackningen, 6-och 24 packet är av mattsvart wellpapp och ger en premium effekt.

Kreativt team

Se fler case här