Möjligheter med praktik

En tredjedel av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Utbildningarna ska förena en praktisk inriktning med fördjupade teoretiska kunskaper. Det skall alltså inte vara en traditionell praktiktid utan ett aktivt lärande i arbetet, med problemlösning i en pedagogisk helhet. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i det verkliga arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen.

Ta emot en studerande

För dig som arbetsgivare innebär LIA en möjlighet att pröva och få kontakt med framtida medarbetare under två till tre månader. Är du intresserad av att ta emot en studerande, ring till Laurence Autard de Bragard, 070-190 35 32 eller anmäl ditt intresse här nedan. Du är välkommen att gå med och delta i Brobygrafiska Showcase LIA på Linkedin.

 

Praktik utomlands

Du kan välja att göra din praktik utomlands. Du kan själv kontakta ett företag eller välja något av tidigare praktikföretag i exempelvis Norge, Tjeckien, England, Tyskland, Holland, Frankrike, Grekland, Australien, Vietnam eller USA. Finansiering av upphälle och resa görs via pågående Erasmus projekt inom Europa samt med hjälp av CSN och SweFlex-fonden. Till och med juni 2016 har vi ett Erasmus-projekt som ger möjlighet till 43 studerande att praktisera inom Europa.

Studerandebloggar LIA utomlands

Luz Rondón Betancourt på Rice – Creative, Vietnam
Linn Karlsson på Futura, Mexico City
Fredrik Unde, Percival i Australien
Patrik Forsberg på praktik i Singapore
Liza Pedersen och Linnea Djurberg på praktik i Oslo
Henrik Grill på praktik i Vietnam
Nathalie Agnekil på praktik i Australien
Hanna Schöld på praktik i Belgien
Isabel Sawtelle på prakik i New York

 

Vill du ta emot praktikanter från oss, anmäl dig här:

*obligatoriskt