50 ambassadörer från hela världen besöker Brobygrafiska! 

De utländska ambassadörerna besöker varje år ett län och i år har turen kommit till Värmland! Ambassadbesöket ger Brobygrafiska en fantastisk chans att knyta nya utländska kontakter för studerandes LIA-praktik och andra former av samarbeten.

Sveriges utländska ambassadörer upplever Värmland 1-2 juni

Utrikesdepartementet står bakom resan, i samarbete med Länsstyrelsen Värmland. Syftet är att ambassadörerna ska få lära känna Värmland, besöka olika verksamheter och knyta nya kontakter i länet. De får bland annat uppleva värmländsk kultur, inspireras av värmländskt näringsliv och ta del av internationell forskning som bedrivs här i Värmland. Bland de 50 ambassadörer som kommer hit, representeras i stort sett hela världen. 

Brobygrafiska är ett av besöksmålen under resan

Tid: Fredag 2 juni kl 11.00-12.30
Plats: Brobygrafiska, Svetsarevägen 3, Sunne

På Brobygrafiska får ambassadörerna under mingellunch och rundvandring träffa studerande och personal på yrkeshögskolan, se skolans unika maskinpark och ta del av Brobygrafiska Examensutställning 2017. 

– Ambassadörsbesöket känns som ett kvitto på att Brobygrafiska står för värden som är viktiga för Värmland och samtidigt har internationell bärighet. Vi utbildar inom Värmlands styrkeområden med fiber, förpackning och design.” säger Per Branzén, verksamhetsledare Brobygrafiska

Andra besöksmål under Värmlandsresan är: Karlstads universitet, Sandgrund Lars Lerin, Löfbergs Lila, Experio Lab och Selma Lagerlöfs Mårbacka.